Woonvisie

We streven naar gemeenschappelijkheid met behoud van individualiteit. We vinden elkaar in een gedeelde passie voor persoonlijke ontwikkeling, interactie en aandacht voor bewust relateren.

We hebben een zekere mate van zorg voor elkaar op een gedeeld erf met daarop 14 zelfstandige wooneenheden, uiteenlopend in omvang en prijs.

 

Als groep zijn we geïnteresseerd in duurzaam leven en wonen. Daar geven we op verschillende manieren vorm aan en in samenspraak met elkaar kan dat zich door de tijd heen ontwikkelen. We verbinden ons met elkaar en met de grond waarop we leven. We ervaren samenleven als natuurlijker, rijker, en lichter. Het biedt ons meer perspectief en groei doordat we elkaar kunnen ondersteunen en inspireren. We zijn een groep mensen die zich bezighoudt met bewust leven en interesse heeft in persoonlijke groei en bewustwording. We zien relateren als een belangrijke ingang om aan elkaar te rijpen en te groeien. Dat doen we door tijd te nemen om elkaar te ontmoeten en uit te wisselen, met woorden, maar ook door rust en stilte te creëren (bijv samen te mediteren). Belangrijk hierin is dat er geen verplichting is, maar dat er een bereidheid is tot nieuwsgierigheid en verbinding met elkaar: in de heerlijke en humorvolle kanten van samenleven, maar ook wanneer het lastig wordt. 

 

Naast onze eigen huizen en voor sommige woningen ook eigen tuinen, willen we een aantal ruimtes en faciliteiten delen. Zoals een gezamenlijke woonkamer/ woonkeuken, waar samen gegeten kan worden en die kan dienen als een soort grand café waar we elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er een prachtige tuin en moestuin waarvan we samen genieten en die we samen onderhouden.

 

Qua ‘samen delen’ en ontmoeten denken we ook aan fysieke plekken zoals een gemeenschappelijke wasruimte, logeerkamer, sauna, gemeenschappelijke plek voor activiteiten zoals dans, zang, yoga etc, een vijver, deelauto’s en gereedschap delen etc. We zien een ‘huiselijk beeld’ voor ons: dat je vanuit de boerderij-woningen en de bijschuur binnendoor naar de gemeenschappelijke ruimtes kunt lopen, op je sokken met een kopje warme koffie in je hand. 

 

Ook willen we binnen de beschikbare financiële middelen zo veel mogelijk duurzaam en biobased bouwen. Meer hierover vind je hier